Massagevragen

Praktijk Het Welzijn

Vragen over massages

Wat wordt van mij verwacht bij een massage of behandeling aan huis?


* Neem vooraf een douche of bad.

* Een ruimte van ongeveer 2 bij 3 meter voor het plaatsen van de massagetafel.

* Een aangename temperatuur in de ruimte voor uzelf (advies: ongeveer 22 graden).

* Massagetafel, handdoeken, massageolie en evt. muziek worden verzorgd.

* Zorg dat u al iets makkelijks aanheeft.


Wat zijn onder andere de voordelen van massage aan huis?

* U hoeft het huis niet uit.

* U hoeft zich niet te haasten om op tijd te komen.

* U wordt gemasseerd in uw eigen vertrouwde omgeving.

* U kan rustig blijven relaxen na de behandeling.


Wat is het verschil tussen volledige massage "kort" en "lang"?

Een volledige massage "kort" duurt ongeveer 60 minuten; hierbij kunnen de handelingen (zoals strijkingen en knedingen) korter uitgevoerd worden, of worden een aantal lichaamsdelen niet meegenomen.

Bij de volledige massage "lang" kunnen de handelingen dus langer zijn en kunnen tevens meer aanvullende lichaamsdelen worden meegenomen. Deze behandeling heeft een duur van ongeveer 90 minuten.


Ik had graag bepaalde lichaamsdelen niet gemasseerd en/of andere delen juist extra, kan dit?

Altijd wordt gemasseerd vanuit respect voor de ontvanger. Vooraf of tijdens de massage wordt besproken met de gemasseerde wat wel en niet mag gemasseerd worden. Er is dus de mogelijkheid om zelf uw massage samen te stellen. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde lichaamsdelen extra gemasseerd worden. Indien u iets als onaangenaam ervaart tijdens de massage, geef dan gerust een seintje zodat ik de massage kan aanpassen. Ieder mens is anders en zal bepaalde delen van de behandeling anders ervaren.


Welke kleding mag ik aanhouden?

Het is vooral belangrijk dat u zich goed voelt, zodat u zich volledig kan ontspannen. Men mag kleding aanhouden of uitdoen die hij of zij wenst. Bedenkt u wel dat lichaamsdelen die bedekt zijn met kleding, niet gemasseerd kunnen worden in verband met de olie. Tijdens de behandeling wordt het lichaam zorgvuldig met een handdoek afgedekt* zodat enkel het te masseren lichaamsdeel ontbloot hoeft te worden.

*Uitzonderingen:

- Bij de Stoelmassage dient u uw kleren aan te houden; voor uw bovenlijf liever geen dikke trui, maar bij voorkeur een shirt of een blouse.

- Bij de Sensitieve massage bent u geheel ontbloot, de edele delen kunnen worden afgedekt met een handdoek.


Waarom wordt een volledige lichaamsmassage aanbevolen, ook al heb ik bijvoorbeeld enkel nekklachten?

In eerste instantie zal een massage van de nek die klacht grotendeels verhelpen. Op langere termijn heeft men meer baat bij een volledige lichaamsmassage. De oorzaak van de nekklachten kan zich bijvoorbeeld voordoen in een ander deel van het lichaam, zoals in de onderrug. Het is dus belangrijk om het volledige lichaam te behandelen en ontspanning te bieden.


De dag na de behandeling voel ik me niet zo lekker. Hoe komt dit?

Dit kan soms voorkomen doordat een behandeling heel wat kan losmaken bij de ontvanger. Het afvoeren van afvalstoffen is hier vaak een onderdeel van. Er kunnen symptomen optreden zoals misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn,… Veel klachten kunnen echter voorkomen worden door tot 2 dagen na de behandeling veel water te drinken.


De dag na de massage heb ik pijn in sommige spieren. Hoe komt dit?

Dit kan voorkomen doordat een stevige massage de spieren middels stevige druk en knedingen diep losgemaakt worden; vastzittende spieren hebben wat langere tijd nodig om zich hiervan te herstellen (dit proces kan zelfs tot enkele dagen duren). Dit geld voornamelijk alleen voor de stoel- en sportmassages.


Is een massage niet té intiem?

Massage is een aanraking dus u kan wel stellen dat het op een bepaalde manier intiem is. Ik respecteer echter steeds uw grenzen en ook mijn grenzen. Indien u zich ongemakkelijk voelt, bespreek dit gerust. Het is de bedoeling dat u een geborgen gevoel krijgt en kan ontspannen. Er wordt overigens niet ingegaan op erotische of seksuele voorstellen.


Mag er gepraat worden tijdens de behandeling?

Natuurlijk mag dat. Ikzelf zal in princiepe niet zomaar beginnen te praten tijdens het masseren, omdat bij stilte men zich normaliter gezien het beste kan ontspannen. Indien u zich toch beter voelt met het voeren van een gesprekje, sta ik hier uiteraard zeker voor open.


Wie komt in aanmerking voor een behandeling?

Zowel vrouwen als mannen. Kinderen die op zoek zijn naar rust en ontspanning zijn ook welkom, echter alleen onder begeleiding en toezicht van de ouder tijdens de gehele behandeling.


Zijn er reiskosten verbonden aan een behandeling aan huis?

Er zijn geen reiskosten voor de volgende locaties:

 • Helmond
 • Nuenen
 • Mierlo
 • Gerwen
 • Aarle-Rixtel

Voor overige locaties kunt u op de volgende link kijken:

REISKOSTENOVERZICHT

Indien uw locatie hier niet bij vermeld staat, kunt u deze uiteraard aanvragen.


Wat moet ik doen indien ik mijn afspraak niet kan nakomen?

Een afspraak kan tot 24 uur op voorhand kosteloos geannuleerd worden. Dit kan telefonisch of per e-mail. Indien de afspraak niet of niet tijdig wordt geannuleerd zal 50 % van de behandeling in rekening worden gebracht, tenzij het een noodgeval betrof.


Ten slotte nog enkele tips:


 • Onderga geen behandeling met een volle maag.
 • Drink geen of zo weinig mogelijk koffie of alcohol voor en na de behandeling.
 • Neem vooraf een douche of bad. Zo voelt u zich fris en helemaal klaar voor het ontvangen van de behandeling; dit wordt door masseurs ook verlangt.
 • Gebruik geen bodylotion of parfum om eventuele allergische reacties met de olie te vermijden (dit geldt niet voor de Stoelmassage).
 • Zet het geluid van uw (mobiele) telefoon uit zodat u ongestoord kan genieten.
 • Doe uw juwelen af, zodat deze niet hinderen.
 • Ga voor de aanvang van de behandeling even naar het toilet, zodat u niet gehinderd wordt door een volle blaas.
 • Drink voldoende water na de behandeling. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.
 • Doe eventueel lang haar in een (hoog) staartje.
 • Relax tijdens de behandeling en probeer nergens aan te denken. Door uw ogen te sluiten zal u zich meer richten op het effect en wat uw lichaam voelt. U zal merken

dat u zich bij een tweede sessie nog gemakkelijker zal ontspannen, waardoor de behandeling als nog aangenamer wordt ervaren. Het is tenslotte ook een gevoel van geborgenheid en vertrouwen die groeit tussen uzelf en de behandelaar.


Indien er vragen niet beantwoord zijn, kunt u uiteraard altijd contact opnemen:


Wanneer en waarom een massage:

 

Een massage ondergaan heeft voor ieder een eigen reden. Hieronder staan enkele redenen die vaak worden gebruikt voor het nemen van een massage:


Stress en spanning

Veel mensen, van alle leeftijden, hebben deze klachten opgelopen door meerdere redenen:

Te druk gehad? Te veel uren achter de computer gezeten? Iets ergs meegemaakt? Spanning in uw nek en schouders? Druk in uw hoofd? Onrustig? U loopt continue te piekeren?


Tijd om te ontspannen!

Veel klachten van het lichaam en geest verminderen of verdwijnen als er een goede ontspannende massage gegeven wordt. U zult ervaren dat de spanningen in uw  lichaam afnemen en blokkades worden verminderd of opgeheven.


 Pijn

Een goede massage doorbreekt een vicieuze cirkel van drukke werkzaamheden, stress, overbelasting, langdurig in een verkeerde of eenzelfde houding zitten. Spieren krijgen meer spanning waardoor de bloedvaten die afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen aanvoeren, dicht gedrukt worden. Hierdoor ontstaan er ophopingen van afvalstoffen en onstaat er pijn. Het gevolg is dat er nog meer spanning in de spieren ontstaat en een verdere vermindering van de doorbloeding. Resultaat is ‘nog meer pijn’.

Massage zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor een betere aan- en afvoer van de essentiele bouw- en afvalstoffen.


Ouder

Ouder worden gaat vaak gepaard met het toenemen van stijve of stramme gewrichten en spieren. Een massage helpt om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook de doorbloeding wordt door massage gestimuleerd. Het zorgt er voor dat uw lichaam beter in conditie blijft.


Energieloos

Doordat massage stimuleert om spanningen los te laten wordt de energiedoorstroming bevorderd. Het lichaam staat weer makkelijker open voor nieuwe energie.


Sportliefhebbers

Als u veel aan sport doet is het belangrijk, maar ook gewoon prettig, om uw oppervlakkige en diepliggende spieren goed onder handen te laten nemen. Dit geeft de spieren weer een betere doorbloeding, dus ook een betere aan- en afvoer van de op- en afbouwstoffen.

 

Zwangerschap

Uw lijf en uw hoofd draaien overuren tijdens de zwangerschap. Om uw lichaam te ondersteunen is het heerlijk om uw spieren en gewrichten even te laten ontspannen en alle afvalstoffen eruit te laten masseren. Uiteraard worden er bij zwangerschap andere uitgangshoudingen aangenomen.


U!

U hoeft eigenlijk geen reden te hebben om uzelf te laten masseren, gewoon zin om uzelf te verwennen is een goed genoeg! Alleen al de aanrakingen kunnen u om welke reden dan ook als prettig ervaren worden. Kortom; gewoon genieten!


Gediplomeerd Wellnessmasseur

Gediplomeerd Pedicure Provoet

Certificaat Ontstpanningsmassage

Certificaat Hot Stone massage

Certificaat Stoelmassage

Certificaat Sportmassage

Certificaat reanimatie AED

Edward Schepers

Middellaan 38 - 5708ZE Helmond        info@praktijkhetwelzijn.nl

Uw behandelaar: