Stoelmassage

Praktijk Het Welzijn

Stoelmassage

Stoelmassage


Gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage,

worden tijdens een stoelmassage het hoofd,

de nek, de rug, de schouders, de armen en

ook de handen gemasseerd, terwijl de

ontvanger op een ergonomische stoel zit:

Onder ander de beperkte duur van de massage en het feit dat de ontvanger de kleren aanhoudt, maken deze behandeling ideaal voor in openbare ruimten en tevens voor mensen die zich liever niet al te bloot willen geven. De stoelmassage neemt weinig tijd in beslag, terwijl de weldadige effecten op korte termijn vrij verregaand kunnen zijn.


De stoelmassage is erg effectief bij o.a. rugpijn, nekpijn, hoofdpijn die vanuit de nek komt (dit kan zowel achter- als voor in het hoofd zijn), vastzittende schouders. Tevens werkt stoelmassage preventief en ontspannend, het vermindert onder andere stress en vermoeidheid. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten.


De uitvoering van deze massage is vrij stevig en behandeld voornamelijk de dieper in het lichaam gelegen spieren. Uiteraard wordt de stevigheid op- en met u afgestemd tijdens het masseren. Het kan zijn dat u de dag erna nog pijn in bepaalde spieren voelt; uw spieren zijn zich dan namelijk nog aan het herstellen van het stevig losmaken. U zult merken dat uw spieren hierna soepeler zijn.


De stoelmassages zijn mogelijk in de praktijk, bij u op het bedrijf (speciale tarieven op aanvraag), bij u thuis (vanaf 2 personen) of op een nader te bepalen locatie.


U kunt kiezen uit een:

  • Standaard behandeling van circa 15 minuten. De standaard behandeling kan voor uw eventuele klachten al voldoende verlichting geven. Ook als u geen gerichte klachten heeft, geeft deze behandeling een algehele verlichting aan uw lichaam en welbevinden.


  • Uitgebreide behandeling van circa 25 minuten. Deze bestaat uit de standaard behandeling met daarbij extra aandacht voor de problematische gebieden. Indien u bijvoorbeeld klachten heeft in de nek, onderrug of schoudergebied, worden de pijnlijke plekken gelokaliseerd en extra behandeld.


Klik hier voor de tarieven.


Tevens kunt u op de Vraag en antwoord pagina terecht voor veel gestelde vragen.


Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak, kunt u terecht op de contactpagina: Contact

Uw behandelaar:

Edward Schepers

Gediplomeerd Pedicure Provoet

Gediplomeerd Wellnessmasseur

Certificaat Ontstpanningsmassage

Certificaat Hot Stone massage

Certificaat Stoelmassage

Certificaat Sportmassage

Middellaan 38 - 5708ZE Helmond         info@praktijkhetwelzijn.nl

Wanneer en waarom een massage:

 

Een massage ondergaan heeft voor ieder een eigen reden. Hieronder staan enkele redenen die vaak worden gebruikt voor het nemen van een massage:


Stress en spanning

Veel mensen, van alle leeftijden, hebben deze klachten opgelopen door meerdere redenen:

Te druk gehad? Te veel uren achter de computer gezeten? Iets ergs meegemaakt? Spanning in uw nek en schouders? Druk in uw hoofd? Onrustig? U loopt continue te piekeren?


Tijd om te ontspannen!

Veel klachten van het lichaam en geest verminderen of verdwijnen als er een goede ontspannende massage gegeven wordt. U zult ervaren dat de spanningen in uw  lichaam afnemen en blokkades worden verminderd of opgeheven.


 Pijn

Een goede massage doorbreekt een vicieuze cirkel van drukke werkzaamheden, stress, overbelasting, langdurig in een verkeerde of eenzelfde houding zitten. Spieren krijgen meer spanning waardoor de bloedvaten die afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen aanvoeren, dicht gedrukt worden. Hierdoor ontstaan er ophopingen van afvalstoffen en onstaat er pijn. Het gevolg is dat er nog meer spanning in de spieren ontstaat en een verdere vermindering van de doorbloeding. Resultaat is ‘nog meer pijn’.

Massage zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor een betere aan- en afvoer van de essentiele bouw- en afvalstoffen.


Ouder

Ouder worden gaat vaak gepaard met het toenemen van stijve of stramme gewrichten en spieren. Een massage helpt om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook de doorbloeding wordt door massage gestimuleerd. Het zorgt er voor dat uw lichaam beter in conditie blijft.


Energieloos

Doordat massage stimuleert om spanningen los te laten wordt de energiedoorstroming bevorderd. Het lichaam staat weer makkelijker open voor nieuwe energie.


Sportliefhebbers

Als u veel aan sport doet is het belangrijk, maar ook gewoon prettig, om uw oppervlakkige en diepliggende spieren goed onder handen te laten nemen. Dit geeft de spieren weer een betere doorbloeding, dus ook een betere aan- en afvoer van de op- en afbouwstoffen.

 

Zwangerschap

Uw lijf en uw hoofd draaien overuren tijdens de zwangerschap. Om uw lichaam te ondersteunen is het heerlijk om uw spieren en gewrichten even te laten ontspannen en alle afvalstoffen eruit te laten masseren. Uiteraard worden er bij zwangerschap andere uitgangshoudingen aangenomen.


Veranderingen

Gaat u verhuizen, trouwen, samenwonen, scheiden, zit u in de overgang, heeft u een examen? Een goede massage kan deze verandering ondersteunen. De tijd even stil zetten waardoor u met een nieuw blik de situatie weer beter kunt overzien.


U!

U hoeft eigenlijk geen reden te hebben om uzelf te laten masseren, gewoon zin om uzelf te verwennen is een goed genoeg! Alleen al de aanrakingen kunnen u om welke reden dan ook als prettig ervaren worden. Kortom; gewoon genieten!