Sensitieve massage

Praktijk Het Welzijn

Sensitieve massage

Sensitievemassage


Door veelal gebruik te

maken van lange, rustige

strijkingen met de

onderarmen, volle handen

en vingertoppen,

geeft deze vorm van massage een diepe ontspanning aan zowel het lichaam en voornamelijk de geest.

 

De sensitieve massage is niet aan vaste patronen verbonden, maar wordt intuïtief, "gevoelig" uitgevoerd, geïnspireerd door de Esalen technieken. Een vrij open massage dus, aan te passen aan uw wensen. Ook geschikt voor massage voor 2 personen, paren massage of duo massage; vraag naar de mogelijkheden!

 

De lange strijkingen verbinden ook het onderlijf met het bovenlijf; dit kan letterlijk van top tot teen zijn. De sensitieve massage wordt daarom ook zonder (onder-) kleding uitgevoerd; indien gewenst kunnen enkel de edele delen worden afgedekt met een handdoekje. Aangezien er niet afgedekt wordt met handdoeken, is het verstandig de ruimte op een aangename temperatuur te brengen, daar het lichaam anders te snel kan afkoelen (ongeveer 23 graden). Voor een extra soepele geleiding op de huid, wordt er gebruik gemaakt van extra veel massageolie of massagemelk.

 

Om een zo goed mogelijk effect te ondervinden, is de duur van deze massage minimaal 1 uur. Op de pagina tarieven staat de prijs voor deze massage vermeld. Leest u ook eens de kolom aan de rechterzijde: "Wanneer en waarom een massage".

 

De sensitieve massage wordt bij voorkeur thuis in uw eigen vertrouwde omgeving gegeven. Alle benodigde attributen zoals; massagetafel, oliën en handdoeken worden verzorgd en zijn inbegrepen bij de prijs, u hoeft dus zelf niets voor te bereiden. Een groot voordeel is dat u uw huis niet meer uit hoeft en u na de massage de relaxte ontspanning vast kunt blijven houden.

 

Contra-indicaties

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Voorafgaand aan de massage vindt er daarom altijd een anamnese plaats; dit kan zijn middels een gesprek of, bij voorkeur, door het online invullen van het anamneseformulier. Een aantal voorbeelden om geen massage te doen is bijvoorbeeld bij koorts, ontsteking of een besmettelijke ziekte.

 

Voor meer informatie, vragen of voor het maken van een afspraak, kunt u terecht op de contactpagina: Contact


Tevens kunt u op de Vraag en antwoord pagina terecht voor veel gestelde vragen.

Uw behandelaar:

Edward Schepers

Gediplomeerd Pedicure Provoet

Gediplomeerd Wellnessmasseur

Certificaat: Ontstpanningsmassage

Certificaat Hot Stone massage

Certificaat Stoelmassage

Certificaat Sportmassage

Duo massage aan huis - Massage voor 2 personen - Eindhoven - Helmond en omgeving

Tantra invloeden - Tantra massage voor vrouwen, mannen en paren. Licht erotiche massage thuis in Eindhoven Helmond en omgeving.

Middellaan 38 - 5708ZE - Helmond         info@praktijkhetwelzijn.nl

Wanneer en waarom een massage:

 

Een massage ondergaan heeft voor ieder een eigen reden. Hieronder staan enkele redenen die vaak worden gebruikt voor het nemen van een massage:


Stress en spanning

Veel mensen, van alle leeftijden, hebben deze klachten opgelopen door meerdere redenen:

Te druk gehad? Te veel uren achter de computer gezeten? Iets ergs meegemaakt? Spanning in uw nek en schouders? Druk in uw hoofd? Onrustig? U loopt continue te piekeren?


Tijd om te ontspannen!

Veel klachten van het lichaam en geest verminderen of verdwijnen als er een goede ontspannende massage gegeven wordt. U zult ervaren dat de spanningen in uw  lichaam afnemen en blokkades worden verminderd of opgeheven.


 Pijn

Een goede massage doorbreekt een vicieuze cirkel van drukke werkzaamheden, stress, overbelasting, langdurig in een verkeerde of eenzelfde houding zitten. Spieren krijgen meer spanning waardoor de bloedvaten die afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen aanvoeren, dicht gedrukt worden. Hierdoor ontstaan er ophopingen van afvalstoffen en onstaat er pijn. Het gevolg is dat er nog meer spanning in de spieren ontstaat en een verdere vermindering van de doorbloeding. Resultaat is ‘nog meer pijn’.

Massage zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor een betere aan- en afvoer van de essentiele bouw- en afvalstoffen.


Ouder

Ouder worden gaat vaak gepaard met het toenemen van stijve of stramme gewrichten en spieren. Een massage helpt om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook de doorbloeding wordt door massage gestimuleerd. Het zorgt er voor dat uw lichaam beter in conditie blijft.


Energieloos

Doordat massage stimuleert om spanningen los te laten wordt de energiedoorstroming bevorderd. Het lichaam staat weer makkelijker open voor nieuwe energie.


Sportliefhebbers

Als u veel aan sport doet is het belangrijk, maar ook gewoon prettig, om uw oppervlakkige en diepliggende spieren goed onder handen te laten nemen. Dit geeft de spieren weer een betere doorbloeding, dus ook een betere aan- en afvoer van de op- en afbouwstoffen.

 

Zwangerschap

Uw lijf en uw hoofd draaien overuren tijdens de zwangerschap. Om uw lichaam te ondersteunen is het heerlijk om uw spieren en gewrichten even te laten ontspannen en alle afvalstoffen eruit te laten masseren. Uiteraard worden er bij zwangerschap andere uitgangshoudingen aangenomen.


U!

U hoeft eigenlijk geen reden te hebben om uzelf te laten masseren, gewoon zin om uzelf te verwennen is een goed genoeg! Alleen al de aanrakingen kunnen u om welke reden dan ook als prettig ervaren worden. Kortom; gewoon genieten!