Klassieke Massage

Praktijk Het Welzijn

Klassieke Massage

Klassieke massage


Het doel van een klassieke massage

is om stress en spanningen te verminderen,

deze massage wordt dan ook wel de

ontspanningsmassage genoemd.


Spanningen hopen zich vooral op bij de nek, rug en schouders. Door massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en blokkades opgeheven. Maar ook voor mensen zonder stress is een massage een weldaad voor lichaam en geest en werkt preventief.


U kunt kiezen voor een deelmassage of een algehele lichaamsmassage.


  • Een deelmassage van 30 minuten kan bestaan uit alleen, of een combinatie van de rug, schouders, nek, benen, buik, hoofd, voeten etc.
  • Bij een algehele massage van 60 minuten; hierbij kunnen de handelingen (zoals strijkingen en knedingen) korter uitgevoerd worden, of worden een aantal lichaamsdelen niet meegenomen.
  • Bij een algehele massage van 90 minuten kunnen de handelingen dus langer zijn en kunnen tevens meer aanvullende lichaamsdelen worden meegenomen.


De klassieke massages kunnen in de praktijk maar ook bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving worden gegeven. Alle benodigde attributen zoals; massagetafel, oliën en handdoeken worden verzorgd en zijn inbegrepen bij de prijs, u hoeft dus zelf niets voor te bereiden. Een groot voordeel bij een massage bij u thuis is dat u uw huis niet meer uit hoeft en u na de massage de relaxte ontspanning vast kunt blijven houden.


Contra-indicaties

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Voorafgaand aan de massage vindt er daarom altijd een anamnese plaats; dit kan zijn middels een gesprek of door het online invullen van het anamneseformulier. Een aantal voorbeelden om geen massage te doen is bijvoorbeeld bij koorts, ontsteking of een besmettelijke ziekte.


Klik voor de actuele tarieven op de volgende link: Tarieven

Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak, kunt u terecht op de contactpagina: Contact


Tevens kunt u op de Vraag en antwoord pagina terecht voor veel gestelde vragen.

Uw behandelaar:

Edward Schepers

Gediplomeerd Pedicure Provoet

Gediplomeerd Wellnessmasseur

Certificaat Ontstpanningsmassage

Certificaat Hot Stone massage

Certificaat Stoelmassage

Certificaat Sportmassage


Middellaan 38 - 5708ZE Helmond          info@praktijkhetwelzijn.nl

Wanneer en waarom een massage:

 

Een massage ondergaan heeft voor ieder een eigen reden. Hieronder staan enkele redenen die vaak worden gebruikt voor het nemen van een massage:


Stress en spanning

Veel mensen, van alle leeftijden, hebben deze klachten opgelopen door meerdere redenen:

Te druk gehad? Te veel uren achter de computer gezeten? Iets ergs meegemaakt? Spanning in uw nek en schouders? Druk in uw hoofd? Onrustig? U loopt continue te piekeren?


Tijd om te ontspannen!

Veel klachten van het lichaam en geest verminderen of verdwijnen als er een goede ontspannende massage gegeven wordt. U zult ervaren dat de spanningen in uw  lichaam afnemen en blokkades worden verminderd of opgeheven.


 Pijn

Een goede massage doorbreekt een vicieuze cirkel van drukke werkzaamheden, stress, overbelasting, langdurig in een verkeerde of eenzelfde houding zitten. Spieren krijgen meer spanning waardoor de bloedvaten die afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen aanvoeren, dicht gedrukt worden. Hierdoor ontstaan er ophopingen van afvalstoffen en onstaat er pijn. Het gevolg is dat er nog meer spanning in de spieren ontstaat en een verdere vermindering van de doorbloeding. Resultaat is ‘nog meer pijn’.

Massage zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor een betere aan- en afvoer van de essentiele bouw- en afvalstoffen.


Ouder

Ouder worden gaat vaak gepaard met het toenemen van stijve of stramme gewrichten en spieren. Een massage helpt om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook de doorbloeding wordt door massage gestimuleerd. Het zorgt er voor dat uw lichaam beter in conditie blijft.


Energieloos

Doordat massage stimuleert om spanningen los te laten wordt de energiedoorstroming bevorderd. Het lichaam staat weer makkelijker open voor nieuwe energie.


Sportliefhebbers

Als u veel aan sport doet is het belangrijk, maar ook gewoon prettig, om uw oppervlakkige en diepliggende spieren goed onder handen te laten nemen. Dit geeft de spieren weer een betere doorbloeding, dus ook een betere aan- en afvoer van de op- en afbouwstoffen.

 

Zwangerschap

Uw lijf en uw hoofd draaien overuren tijdens de zwangerschap. Om uw lichaam te ondersteunen is het heerlijk om uw spieren en gewrichten even te laten ontspannen en alle afvalstoffen eruit te laten masseren. Uiteraard worden er bij zwangerschap andere uitgangshoudingen aangenomen.


Veranderingen

Gaat u verhuizen, trouwen, samenwonen, scheiden, zit u in de overgang, heeft u een examen? Een goede massage kan deze verandering ondersteunen. De tijd even stil zetten waardoor u met een nieuw blik de situatie weer beter kunt overzien.


U!

U hoeft eigenlijk geen reden te hebben om uzelf te laten masseren, gewoon zin om uzelf te verwennen is een goed genoeg! Alleen al de aanrakingen kunnen u om welke reden dan ook als prettig ervaren worden. Kortom; gewoon genieten!