Combinatiemassage

Praktijk Het Welzijn

Combi-Massage

Combi-Massage


Zoals de naam al zegt,

bestaan de combi massages

uit een combinatie van bepaalde massages.


Zo is er de mogelijkheid om de volgende massages te combineren:


Combi 1, Stoel-/ ontspanningsmassage:


De massage begint met de standaard stoelmassage van ongeveer

15 minuten. Na deze stevige massage, volgt een ontspannende

massage van de rug, nek en schouders met massageolie. Door het

gebruik van de olie, is het wel noodzakelijk dat het bovenlijf ontkleed

wordt. De totale duur van deze massage is ongeveer 40 minuten.

Het tarief staat vermeld op de tarieven pagina.


Combi 2, Sport-/ ontspanningsmassage:


De massage begint met de standaard sportmassage.

Na deze wat stevigere massage, volgt een ontspanningsmassage.

Een massage dus met aan het begin het wat steviger losmaken van de

dieper gelegen spieren, beëindigend met een rustgevende ontspannende

massage met vooral veel strijktechnieken.

Welke lichaamsdelen deze "dubbele" behandelingen ondergaan, bepaald u natuurlijk zelf en is mede afhankelijk van de gekozen tijdsduur.

Het tarief van deze massage is hetzelfde als de losse sport-/ en

ontspanningsmassage, deze kunt u vinden de tarieven pagina.


Indien u een andere combinatie van massages in gedachten heeft,

is dit altijd bespreekbaar.


De Combi massages kunnen in de praktijk maar ook bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving worden gegeven. Alle benodigde attributen zoals; massagetafel, oliën en handdoeken worden verzorgd en zijn inbegrepen bij de prijs, u hoeft dus zelf niets voor te bereiden. Een groot voordeel bij een massage bij u thuis is dat u uw huis niet meer uit hoeft en u na de massage de relaxte ontspanning vast kunt blijven houden


Contra-indicaties

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Voorafgaand aan de massage vindt er daarom altijd een anamnese plaats; dit kan zijn middels een gesprek of, bij voorkeur, door het online invullen van het anamneseformulier. Een aantal voorbeelden om geen massage te doen is bijvoorbeeld bij koorts, ontsteking of een besmettelijke ziekte.


Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak, kunt u terecht op de contactpagina: Contact


Tevens kunt u op de Vraag en antwoord pagina terecht voor veel gestelde vragen.


Uw behandelaar:

Edward Schepers

Gediplomeerd Pedicure Provoet

Gediplomeerd Wellnessmasseur

Certificaat: Ontstpanningsmassage

Certificaat Hot Stone massage

Certificaat Stoelmassage

Certificaat Sportmassage

  Middellaan 38 -5708ZE Helmond         info@praktijkhetwelzijn.nl

Wanneer en waarom een massage:

 

Een massage ondergaan heeft voor ieder een eigen reden. Hieronder staan enkele redenen die vaak worden gebruikt voor het nemen van een massage:


Stress en spanning

Veel mensen, van alle leeftijden, hebben deze klachten opgelopen door meerdere redenen:

Te druk gehad? Te veel uren achter de computer gezeten? Iets ergs meegemaakt? Spanning in uw nek en schouders? Druk in uw hoofd? Onrustig? U loopt continue te piekeren?


Tijd om te ontspannen!

Veel klachten van het lichaam en geest verminderen of verdwijnen als er een goede ontspannende massage gegeven wordt. U zult ervaren dat de spanningen in uw  lichaam afnemen en blokkades worden verminderd of opgeheven.


 Pijn

Een goede massage doorbreekt een vicieuze cirkel van drukke werkzaamheden, stress, overbelasting, langdurig in een verkeerde of eenzelfde houding zitten. Spieren krijgen meer spanning waardoor de bloedvaten die afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen aanvoeren, dicht gedrukt worden. Hierdoor ontstaan er ophopingen van afvalstoffen en onstaat er pijn. Het gevolg is dat er nog meer spanning in de spieren ontstaat en een verdere vermindering van de doorbloeding. Resultaat is ‘nog meer pijn’.

Massage zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor een betere aan- en afvoer van de essentiele bouw- en afvalstoffen.


Ouder

Ouder worden gaat vaak gepaard met het toenemen van stijve of stramme gewrichten en spieren. Een massage helpt om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook de doorbloeding wordt door massage gestimuleerd. Het zorgt er voor dat uw lichaam beter in conditie blijft.


Energieloos

Doordat massage stimuleert om spanningen los te laten wordt de energiedoorstroming bevorderd. Het lichaam staat weer makkelijker open voor nieuwe energie.


Sportliefhebbers

Als u veel aan sport doet is het belangrijk, maar ook gewoon prettig, om uw oppervlakkige en diepliggende spieren goed onder handen te laten nemen. Dit geeft de spieren weer een betere doorbloeding, dus ook een betere aan- en afvoer van de op- en afbouwstoffen.

 

Zwangerschap

Uw lijf en uw hoofd draaien overuren tijdens de zwangerschap. Om uw lichaam te ondersteunen is het heerlijk om uw spieren en gewrichten even te laten ontspannen en alle afvalstoffen eruit te laten masseren. Uiteraard worden er bij zwangerschap andere uitgangshoudingen aangenomen.


Veranderingen

Gaat u verhuizen, trouwen, samenwonen, scheiden, zit u in de overgang, heeft u een examen? Een goede massage kan deze verandering ondersteunen. De tijd even stil zetten waardoor u met een nieuw blik de situatie weer beter kunt overzien.


U!

U hoeft eigenlijk geen reden te hebben om uzelf te laten masseren, gewoon zin om uzelf te verwennen is een goed genoeg! Alleen al de aanrakingen kunnen u om welke reden dan ook als prettig ervaren worden. Kortom; gewoon genieten!